BOEKENCLUB

In de ‘boekenclub’ staan al mijn favoriete boeken en de boeken die ik momenteel aan het lezen ben.

(PS. Als je één van deze boeken wilt kopen, klik dan op de afbeelding. Je wordt rechtstreeks doorverwezen naar de titel op bol.com. En het leuke is, ik krijg een klein percentage van de opbrengst!)

All time favorites ?

Ik ben gek op historische en ‘exotische’ romans! Het liefst romans die zich in Europa zo tussen de middeleeuwen en de 20ste eeuw afspelen. Maar tegenwoordig heb ik me voor genomen ook wat meer over persoonlijke ontwikkeling te lezen. Heb jij leuke boekentips voor mij die passen bij mijn interesses? Let me know! 😀

Dit zijn mijn favorieten!

Wauw! Dit is echt mijn favoriet van 2019! Op sommige momenten vergat ik gewoon bijna adem te halen! Het verhaal speelt zich af in Baskenland (Spanje) in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Het gaat over twee Baskische families die dealen met de terreur van de ETA. Ondanks het thema is het absoluut geen oorlogsroman of met veel politiek, en zelfs vaak grappig geschreven.

Ik was hiervoor nog niet bekend met Ilja Leonard Pfeijffer. Als jij dat ook niet bent, raad ik je aan hem eerst even te Googleen alvorens je begint met lezen. Ik deed dat halverwege en moest echt even omschakelen. Niet handig, aangezien het een soort van autobiografisch verhaal is. Het boek heeft meerdere verhaallijnen, maar als je van Italië houdt (of juist niet), het fenomeen toerisme interessant vindt (bijv. waarom toeristen andere toeristen hekelen) evenals het ‘verval’ van Europa en dat alles grappig verpakt in een tragisch liefdesverhaal, is dit jouw boek! Ik ben inmiddels Ilja-fan en de volgende roman staat al op mijn lijstje.

Een MUST READ voor iedere vrouw en ondernemer: over het veranderen van je mindset om bepaalde goals in je werk (geld, succes), relaties/liefde of wat dan ook  te bereiken. Grappig geschreven en leest vlot weg. Een boek dat ik ieder jaar wel even zal lezen om te helpen herinneren aan bepaalde dingen.

Kon niet stoppen met lezen. Meeslepende, af en toe schokkende en grappige bildungsroman over een Turkse immigrant die op jonge leeftijd (jaren 80) samen met zijn familie (incl. vader met losse handjes en geldproblemen) naar de Bijlmer verhuist. Interessant om over de Bijlmer en de struggle van een Turkse jongen in de Nederlandse samenleving in de jaren 80 en 90 te lezen.

Op de middelbare trok ik een samenvatting van internet voor mijn boekverslag. Nooit gedacht dat ik heerlijk kon wegdromen in het Frankrijk van de 18e eeuw.

“Guillaume Ladouchette is al 22 jaar herenkapper in het heel kleine Franse dorp Amour-sur-Belle. Wanneer steeds meer mannen kaal worden, sluit hij zijn zaak en begint een relatiebureau omdat het dorpje, volgens hem, gebrek aan liefde heeft. De door hem georganiseerde dates verlopen in het begin allerminst succesvol, want wat weet je als vrijgezelle man nu van de liefde?  (…) Een boek vol humor, romantiek en Franse gerechten.”

“Voor de verbijsterde ogen van keizerin Maria Theresia presenteert de eerzuchtige edelman Wolfgang von Kempelen zijn schaakspelende machine. Het is 1770 en in dit tijdperk van Verlichting zijn opvallende uitvindingen zeer en vogue. En vergeleken bij Kempelens denkende ‘schaakturk’ valt elke andere uitvinding in het niet. Maar wat als de grootste presentatie van de eeuw wordt geroemd, is in feite de grootste oplichterij van de eeuw. Want in het hart van de machine zit een dwerg verborgen…”

Roman over Jacoba van Beijeren, gravin van Holland in de 15e eeuw. Een soort Game of Thrones, maar dan zonder draken en white walkers :p

Over het leven van de – zoals de titel al zegt – machtigste man van China en hoe hij op deze plek is gekomen. Vooral de laatste hoofdstukken zijn erg interessant: de invloed van China op de rest van de wereld en dus ook op Nederland. Met een namenlijstje ernaast (!) best een interessant boek.

Currently reading & loving it ?

Ik ben opgegroeid met de gedachte dat je moet sparen, zuinig moet zijn en moet denken aan de toekomst. Geld moet vooral NIET rollen. Daardoor denk ik vaak dat ik geen geld, terwijl ik ondertussen gewoon een gevulde spaarrekening heb. Door dit boek leer je anders denken over geld. Meer hierover als ik ‘m uit heb 😉

Wishlist ?