Hoi! Ik ben Marcella.

Sinds april werk ik vanuit het altijd zonnige Valencia. Op het moment van schrijven zit ik in een schattig klein cafeetje, mijn café solo is geserveerd op een roze dienblaadje met rozen, buiten schijnt de zon, ik heb uitzicht op een paar sinaasappelbomen en op de achtergrond hoor ik het geroezemoes van de Spanjaarden die onderweg naar hun werk snel nog even een kopje koffie scoren. Ik verzin het niet, het is écht waar.

Hoe ben ik hier terecht gekomen? Bueno, hier volgt mijn verhaal in het kort. Al van jongs af aan droomde ik ervan in Spanje te wonen. Ik leerde de Spaanse taal, studeerde Letterkunde en Vertalen, maar eindigde als allround backoffice medewerker op kantoor. Daar zat ik echter helemaal op mijn plek. En waarom? Omdat ik enorm veel voldoening haalde uit het organiseren van een backoffice en het ondersteunen en faciliteren van managers en klanten. Ik vergat zelfs dat ik als ik later groot was in Spanje wilde wonen.

Maar na zeven jaar fulltime op kantoor begon er toch iets te knagen. Het was de nomad in me die weg wilde. En toen deed ik iets wat ik nooit van mezelf had verwacht. Ik kocht een backpack en vertrok naar Azië. Na zes maanden rondreizen besloot ik in Saigon te gaan wonen. Sommige mensen verklaarden me voor gek, maar het was juist de chaos in deze stad die me zo aantrok. Ik werd English teacher, maar daar werd ik niet gelukkig van en ik besloot online te gaan werken. Met mijn jarenlange ervaring als backoffice medewerker, mijn studie Vertalen en inmiddels een omscholing tot grafisch vormgever was die stap snel en makkelijk gezet. Ik werd virtual assistant!

Na twee jaar Azië en daarmee een derde regenseizoen in aantocht, besloot ik mijn droom eindelijk waar te maken. Dus hier zit ik dan, in Spanje. Ik geniet nu met volle teugen van la vida española, ik doe waar ik goed in ben en hopelijk kan ik jou, succesvolle ondernemer, wat zorgen wegnemen!

Ja, dit was wel héél kort. Wil je meer weten? Laten we dan een virtuele koffie drinken.

Koffie drinken

Groet,