Tjah, wat doe ik eigenlijk … precies … ? Van de week had ik een video call met een potentiële klant. [Ook jij kan videocall-en met mij! Dat doe je hier.] Via via had hij gehoord dat ik goed werk leverde en hij vroeg zich af wat ik eventueel voor hem kon betekenen. Hij was een drukke ondernemer en had het gevoel teveel bezig te zijn met dingen die hij liever uitbesteedde. Hij kon dus ook wel wat hulp gebruiken. “Maar wat doe je eigenlijk precies?” Niet alleen voor hem was het onduidelijk wat ik deed, om heel eerlijk te zijn weet ik soms zelf ook niet wat ik precies moet zeggen. In deze blog leg ik het je uit.

“Om heel eerlijk te zijn weet ik soms zelf ook niet wat ik moet zeggen.”

VA’s zijn er in verschillende soort en maten. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal online werken. Meestal zijn het ondernemers, net als jij en ik. Maar de werkzaamheden kunnen enorm verschillen. De ene VA focust zich op marketing of social media, een ander is gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van websites. Weer anderen speuren het internet voor je af op zoek naar de beste/top 10 [vul zelf in] voor jouw onderneming, helpen je herinneren een bloemetje te sturen naar [mag je ook zelf bedenken] en zorgen dat je mailbox lekker leeg is op vrijdagmiddag.

En welke van die VA’s ben ik dan?

Ik noem mezelf allround. Ik weet namelijk van veel zaken wel wat af! Zo doe ik jouw boekhouding en ondersteun daarmee de accountant. Of ik onderhoud een WordPress-website, waardoor de klant geen dure webdesigner voor ieder wissewasje hoeft in te schakelen. Ik check je d’s en t’s of ik vertaal die Engelse blogs naar een goedlopende Nederlandse tekst. Of ik ontwerp die tegenwoordig o zo belangrijke weggevers in bijvoorbeeld de vorm van een e-book, want ook dat kan ik!

“Zeg me wat je graag zou willen uitbesteden en dan zeg ik wel of ik het wel of niet kan of zou kunnen leren.”

Hoe die interesses en veelzijdigheid zijn ontstaan? Door een studie Letterkunde en Vertalen, een cursus grafische vormgeving én jarenlange werkervaring als backoffice medewerker. Je mag zelf de links leggen! En het is de afwisseling in mijn werk die alles zo interessant maakt. Ik moet er toch niet aan denken 40 uur per week steeds maar hetzelfde te doen! Mijn nieuws- en leergierigheid zorgen er bovendien voor dat ik altijd bereid ben iets nieuws te leren of te proberen.

Zie me maar als de klassieke management assistent, maar dan virtueel én met kennis van online zaken en vormgeving. “Zeg me wat je graag zou willen uitbesteden en dan zeg ik wel of ik het wel of niet kan of zou kunnen leren”, zei ik tegen mijn potentiële klant. En dat is precies wat jij ook moet doen, want vragen is weten!

Stel mij een vraag